TeachSing Kids

In Januari 2019 start de cursus TeachSing Kids om jongeren vanaf 16 jaar en volwassenen op te leiden tot vocal coach voor kinderen van 7-14 jaar.
Er is een toenemende vraag naar zangles aan kinderen. Steeds meer kinderen worden door zangprogramma’s op televisie waarin leeftijdsgenootjes als volwassen popartiesten klinken geïnspireerd om ook goed te leren zingen.
In deze cursus werken we niet met het geijkte kinderliedjes repertoire. We werken met volwassen songs die toch passen in de belevingswereld van de kinderen. Voor volwassen liedjes is uiteraard een goede zangtechniek nodig en daar wordt dan ook aan gewerkt. Je leert in deze cursus kinderen te coachen met een prettige maar toch pittige aanpak.
De cursus bestaat uit 10 maandelijkse lessen die op zondagen zullen plaatsvinden met een frequentie van een keer per maand. De eerste vier lessen zullen tussen 14.00-18.00 plaatsvinden en daarna zullen de lessen van 13.00-18.00 duren omdat er dan ook gewerkt zal worden met kinderen.
 
Dit is wat je leert in de cursus:

 • Zangtechniek volgens de Estill Voice Training methodiek
 • Ritmische basiskennis
 • Eenvoudige akkoordbegeleiding op de piano
 • Algemene muzikale kennis (geen notenschrift)
 • Commerciële, ondernemingsvaardigheden
 • Didactische vaardigheden
 • Werken met een muziekprogramma op de computer

Een ander onderdeel van de cursus is het daadwerkelijke lesgeven aan kinderen tijdens de lessen. Verder kun je rekenen op wat huiswerk en ga je zelf op zoek naar materiaal ter voorbereiding van de lessen. Per les ontvang je een complete en digitale hand-out waarin al de behandelde stof uitgebreid aan bod komt.
 
 Certificaat:
 
Aan het einde van de cursus is er een toets en een beoordeling over jouw lesgeven.
Je krijgt, als je de cursus goed hebt doorlopen, een certificaat waarin staat dat je de cursus met succes hebt doorlopen.
 
Om aan deze cursus mee te kunnen doen heb je enkele materialen nodig:

 • Een piano of keyboard (dit kan heel eenvoudig zijn, voor een paar tientjes kan je tweedehands iets op te kop tikken, vraag mij om advies hierover eventueel).
 • Een PC of laptop
 • Een multomap met insteekhoezen.
 • Een printer (of de mogelijkheid om regelmatig uit te kunnen printen)
 • Een ghettoblaster of boxen met genoeg volume als een zanggroepje er overheen zingt (dit heb je pas later in de cursus nodig).
 • Garageband voor windows of Mac (of een ander muziekprogramma)

 
Is deze cursus geschikt voor jou?
 
Je kunt meedoen aan deze cursus als je:

 • Ervaring hebt met zingen (koor en/of solo)
 • Een goed stemgebruik hebt (vooraf zal ik een testje doen)
 • Ouder bent dan 16 jaar
 • Muzikaal bent
 • Heel erg graag met kinderen wilt werken

De cursus is zeer geschikt voor docenten in het basisonderwijs!


Wat kan je na afloop?
 
Er is veel vraag naar zangles aan kinderen en op deze vraag kan jij inspelen na deze cursus.
Je bent dan in staat zelfstandig groepjes met kinderen les te geven. Je hebt ook geleerd hoe je een groepje kunt formeren, wat er allemaal bij komt kijken als je iets op wilt starten (Promotie, flyers maken etc.). Je kunt projecten op scholen organiseren (denk aan de jaarlijkse musical uitvoeringen van groep 8!) of bij jou thuis of ergens waar je een ruimte huurt.
Een groepje kinderen coachen is niet alleen leerzaam voor de kinderen maar ook voor jou en dit is iets waar je je hele leven profijt van kunt hebben. Veel muzikale jongeren werken voor enkele euro’s per uur in de winkel maar dit levert meer op en is veel leuker om te doen!
 

Wie is de docent?
 
De cursus wordt gegeven door Monica Millar, ondersteund door Stichting Kids Bizz.
Monica Millar is sinds 2005 Certified Master of Estill Voice Training, een methodiek die zangtechniek op een lijflijke manier benadert. Monica heeft zeer ruime ervaring in het les geven aan kinderen. Zij werkte o.a. als zangcoach bij de musicalproductie Tarzan van Joop van den Ende waar zij speciaal was aangesteld om de jonge Tarzannetjes klaar te stomen voor de musical. En zij is sinds 10 jaar initiatiefnemer van de stichting Kids Bizz. Deze stichting stelt zich ten doel vocaal getalenteerde kinderen een professioneel podium te bieden.
Momenteel is Monica Millar ook zangdocent aan muziekschool To Be in Ridderkerk en Stichting CultuurLocaal in Barendrecht.
 
Locatie:
 
De lessen zullen plaatsvinden in CultuurLocaal in Barendrecht, Buitenlandsebaan 1. Dit is ongeveer 10 minuten lopen vanaf het treinstation van Barendrecht en er is ook een bushalte voor de deur.
 
Investering van de cursus:
 
Doordat deze cursus dit jaar voor het eerst gegeven zal worden betaal je nu slechts €550,= (Richtprijs voor de volgende cursus is €750)
De cursus kan eventueel in drie termijnen betaald worden.
 
Meer informatie en inschrijving:

monica@monicamillar.nl
 
Er is plaats voor maximaal 15 mensen. Als je mee wilt doen, wacht dan niet te lang met aanmelden!
 

De precieze data van de lessen zullen ongeveer half juli bekend gemaakt worden.

Het is mogelijk om op afspraak een kennismakingsles/workshop te boeken.
 

Opmerkingen

Mariska

21.05.2022 08:52

Hoi Monica,
Ik heb interesse in de cursus Teaching Kids.
Wanneer start deze?

Jozefien

04.09.2017 22:19

SuPeR LeUk!!!! ZIN :) IN !!!!

Vanessa

26.07.2017 08:01

Hallo Monica, ik heb interesse in de opleiding. Graag zou ik me aanmelden

Meest recente reacties

21.05 | 08:52

Hoi Monica,
Ik heb interesse in de cursus Teaching Kids.
Wanneer start deze?

14.02 | 18:49

Kunt mij helpen aan een estill voice certificaat.

05.10 | 15:58

ík wil graag een proefles. En zou liefst les willen in een groepje. Ik ben 14 jaar.

15.06 | 09:11

Hallo mensen, is er hier een zangeres of zijn er meerdere die mee willen doen met Danser Encore, Vlaamse Versie ? Versterking in Delft nodig

Deel deze pagina