Estill Voice Training ( EVT)

EVTS is een didactiek die gebaseerd is op wetenschappelijke feiten. 


EVTS lijkt wel een beetje op fysiotherapie of zelfs fitness! Je leert wat je moet doen met je stemapparaat en de rest van je lichaam om je klank te beïnvloeden en te verrijken. Dit zijn handelingen die je al vanaf de eerste les leert te begrijpen zodat je het meteen in de praktijk kunt toepassen!


Het werkt dus meteen en is een heel effectieve en concrete manier van zangles geven en nemen!EVTS bestaat in Nederland ongeveer vanaf 2000. De grondlegster is een Amerikaanse dame die onlangs is overleden, haar naam is Jo Estill. In Nederland is EVTS bekend geworden door Alberto ter Doest die nu Certified Course instructor is en in binnen en buitenland officiele cursussen geeft en mensen ook begeleid die ook EVTS docent willen worden.Het systeem is verder nog erg vergelijkbaar met een menu. Een menu bestaat uit recepten en recepten bestaan weer uit ingedriënten. Een ingedriënt is bijvoorbeeld de positie van je tong. Dit heeft direct invloed op de klank. De klank is het recept. Een recept is bijvoorbeeld "Opera" of " Twang" of "Speech". Het menu bestaat uit een aantal recepten.


In de EVTS lessen leer je keuzes te maken. Er bestaat dus niet zoiets als maar één manier van zingen. Je bepaald eerst welke stijl ( lees recept) je wilt zingen en dan plaats je daarin de handelingen ( lees ingedriënten).
Als je niet tevreden bent over je stem, stel je vindt je stem te "licht" klinken. Dan zijn er zeer eenvoudige handvaten om dat te veranderen! EVTS leert je in de eerste instantie bewust te worden van wat je al doet met je stem en van daaruit leer je de klank naar jouw smaak te beïnvloeden.

I

Opmerkingen

Fahessa

14.02.2022 18:49

Kunt mij helpen aan een estill voice certificaat.

Meest recente reacties

21.05 | 08:52

Hoi Monica,
Ik heb interesse in de cursus Teaching Kids.
Wanneer start deze?

14.02 | 18:49

Kunt mij helpen aan een estill voice certificaat.

05.10 | 15:58

ík wil graag een proefles. En zou liefst les willen in een groepje. Ik ben 14 jaar.

15.06 | 09:11

Hallo mensen, is er hier een zangeres of zijn er meerdere die mee willen doen met Danser Encore, Vlaamse Versie ? Versterking in Delft nodig

Deel deze pagina